13/12/14

Νέα Πολιτική Θετικών Κινήτρων και Εκστρατεία ενάντια στα Ναρκωτικά στην Εθνική Φρουρά



Νέα Πολιτική Θετικών Κινήτρων και Εκστρατεία ενάντια στα Ναρκωτικά στην Εθνική Φρουρά


Ολοκληρώνεται σήμερα σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΦ στο πλαίσιο της εβδομάδας κατά των ναρκωτικών.
Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιελάμβανε διαγωνισμούς δοκιμίου, ποιήματος, αφίσας, τραγουδιού, έργων τέχνης και υποκριτικής.
Πραγματοποιήθηκαν διαφωτιστικές ομιλίες σε όλους τους Σχηματισμούς και Συγκροτήματα της Εθνικής Φρουράς από γιατρούς και ψυχολόγους. Εγκαινιάστηκε επίσης μια νέα διαρκής προσπάθεια ενημέρωσης για τα ναρκωτικά που περιλαμβάνει εβδομαδιαίες αναφορές των Διοικητών των μονάδων και άτυπες ενημερώσεις από γιατρούς και ψυχολόγους στα στρατόπεδα ανά τρίμηνο.
Στη σημερινή τελετή λήξης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης  αφού συνεχάρη την Διεύθυνση Υγειονομικού για την πρωτοβουλία τόνισε ιδιαίτερα ότι το Υπουργείο Άμυνας προχωρεί σε ενίσχυση της εκστρατείας κατά των εξαρτησιογόνων   ουσιών μέσα από την προώθηση μιας νέας πολιτικής θετικών κινήτρων.
Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παραχώρηση της δυνατότητας παρακολούθησης μαθημάτων με την μέθοδο της εξ αποστάσεως φοίτησης των εθνοφρουρών σε συνεργασία με  το Υπουργείο Παιδείας  και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.  Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά σε πιλοτική βάση τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ θα είναι ανοικτό για όλους τους εθνοφρουρούς από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Επιπρόσθετα προωθείται η επεξεργασία προγράμματος για την παροχή διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε εθνοφρουρούς, που δεν θα ακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές.
Στο ίδιο πλαίσιο θα ανακοινωθούν σύντομα  μια σειρά από μέτρα και πολιτικές, στο τομέα του αθλητισμού, όπως για παράδειγμα, η προσφορά νέων σύγχρονων προγραμμάτων εκγύμνασης και αυτοάμυνας.
Επιπρόσθετα, εφαρμόζονται για πρώτη φορά προγράμματα ατομικής ψυχοθεραπείας, ενώ παράλληλα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, υπηρεσία άμεσης, δωρεάν τηλεφωνικής ανταπόκρισης και ψυχολογικής στήριξης στον αριθμό 1404.
Τέλος, έχει διευρυνθεί  το  πρόγραμμα  επιμορφωτικών σεμιναρίων  σε  εθνοφρουρούς που υπηρετούν σε φυλάκια, και έχει ενισχυθεί η ψυχολογική στήριξη των  οπλιτών με ψυχολόγους από το ΚΕΝΘΕΑ και μεταπτυχιακούς φοιτητές πανεπιστημιακών  ιδρυμάτων  της Κύπρου.

Γραφείο Τύπου, 12 Δεκεμβρίου 2014