8/12/14

Επαφές του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες

Επαφές του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα διμερή συνάντηση με τον νέο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Phil Hogan . Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, οι κ.κ. Κουγιάλης και Hogan συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας της Κύπρου, ιδιαίτερα λόγω του ρωσικού εμπάργκο κατά των προϊόντων της ΕΕ, καθώς και της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο.
Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, τόσο σε πολιτικό όσο και υπηρεσιακό επίπεδο, με στόχο την εξεύρεση λύσεων ιδιαίτερα μέσω της αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων.
Ο κ. Κουγιάλης είχε, επίσης, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ladislav Miko , ο οποίος αντικαθιστούσε τον Επίτροπο Υγείας που απουσίαζε σε υπηρεσιακό ταξίδι στο εξωτερικό. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στην Κύπρο λόγω της οζώδους δερματίτιδας που εμφανίστηκε στα κατεχόμενα και η οποία μεταφέρθηκε από την Τουρκία.
Ο κ. Κουγιάλης ζήτησε τη βοήθεια της Επιτροπής για την άμεση αντιμετώπιση της ασθένειας, λόγω των σοβαρών επιπτώσεων που θα έχει ενδεχόμενη εξάπλωσή της. Ο κ. Μ iko ανέφερε ότι η Επιτροπή αντιλαμβάνεται πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού είναι και η πρώτη φορά που η εν λόγω ασθένεια παρουσιάζεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, και δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες της Επιτροπής, σε συνεργασία και συντονισμό με την Κυπριακή Κυβέρνηση, θα προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για αντιμετώπιση του προβλήματος.