9/11/14

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη
09/11/2014


Το παράδειγμα του Γλαύκου Κληρίδη δείχνει ότι η πολιτική, ο πολιτικός μπορεί να συνυπάρξει με το ήθος, με τη δικαιοσύνη, με την αξιοπρέπεια, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι το σημαντικότερο επίτευγμα της Προεδρίας του είναι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του ετήσιου μνημόσυνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου στο Μετόχι του Κύκκου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «σήμερα που η πολιτική περνά μια κρίση αξιοπιστίας, όπου η ηθική και πιο συγκεκριμένα των πολιτικών κάθε μέρα βρίσκεται υπό εξέταση, το παράδειγμα του Γλαύκου Κληρίδη δείχνει ότι η πολιτική, ο πολιτικός μπορεί να συνυπάρξει με το ήθος, με τη δικαιοσύνη, με την αξιοπρέπεια.

Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα όσον αφορά τον πολιτικό Γλαύκο Κληρίδη, ενώ όσον αφορά τους πολιτικούς στόχους, την Προεδρία του Γλαύκου Κληρίδη το σημαντικότερο επίτευγμα είναι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου μέσα από συγκεκριμένους χειρισμούς ο Γλαύκος Κληρίδης πέτυχε το στόχο αυτό.

Να θυμίσω ότι όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια οι περισσότεροι τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό δεν πίστευαν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσε να γίνει κράτος μέλος της ΕΕ χωρίς την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Γλαύκος Κληρίδης πέτυχε αυτό που κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε, και θεωρώ ότι είναι και η σημαντικότερη επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την ίδρυσή της το 1960».