12/11/14

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μογγολία

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μογγολία
12/11/2014


Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Μογγολία κ. Άγις Λοΐζου επέδωσε στις 5 Νοεμβρίου τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Tsakhiagiin Elbegdorj.

Μετά το πέρας της επίσημης τελετής, ο κ. Πρέσβης είχε σύντομη εθιμοτυπική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Μογγολίας, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί φιλίας των δύο χωρών.

Ο κ. Πρέσβης, αφού διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ετοιμότητα του να εργαστεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τη Μογγολία για τη διαχρονική και συνεπή στάση αρχών στο Κυπριακό. Τέλος, ο κ. Πρέσβης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Μογγολίας για την ανάληψη της Προεδρίας της 11ης Συνόδου Κορυφής ΑSEM, η οποία θα διεξαχθεί το 2016 στη Μογγολία.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Μογγολίας ανταπέδωσε τους θερμούς χαιρετισμούς στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξέφρασε διάθεση και προσωπική επιθυμία για περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση να δίδεται στην υπογραφή περισσότερων διμερών συμφωνιών.