2/10/14

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Κίνας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας



Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Κίνας
προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την
Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας


Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi Jinping απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Με την ευκαιρία της εθνικής μέρας της Κυπριακής Δημοκρατίας επιθυμώ να εκφράσω εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κίνας και του λαού και εμού προσωπικά σε εσάς και μέσω σας στο λαό της Κύπρου, τα ειλικρινά μας συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές. Είθε η χώρα σας και ο λαός σας να απολαμβάνει ευημερία.  

Η Κίνα και η Κύπρος είναι αξιόπιστοι φίλοι και εταίροι. Στα πρόσφατα χρόνια, η πολιτική εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες μας υπήρξε σταθερή και η απτή συνεργασία σε διάφορους τομείς έχει αποδώσει καρπούς. Οι δύο χώρες μας πάντοτε στήριζαν η μια την άλλη σε θέματα κύριου ενδιαφέροντος και μεγάλης σημασίας. Αποδίδω μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη σχέσεων με την Κύπρο. Θα ήθελα να εργαστώ μαζί σας για τη συνεχή εδραίωση της φιλίας μας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, για να εμβαθύνουμε τις ανταλλαγές και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς και να ανεβάσουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε άλλο επίπεδο».

------------------