13/10/14

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας κ. Χ. Φωκαΐδη με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Επιτροπής Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας κ. Χ. Φωκαΐδη με αντιπροσωπεία
της Παγκύπριας Επιτροπής Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Επιτροπής Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών (ΠΕΜΣΕ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την ΠΕΜΣΕ για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για προώθηση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισονομίας στην Εθνική Φρουρά. Ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως με ευθύνη όλων μας τα συμπτώματα και οι παθογένειες του πελατειακού συστήματος, δεν άφησαν ανεπηρέαστη την Εθνική Φρουρά, με αποτέλεσμα αυτό να έχει άμεση επίπτωση στη ψυχολογία και στο ηθικό φρόνημα των στρατευσίμων. Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τις αρνητικές προεκτάσεις που αυτό έχει, σε σχέση με την φυγοστρατία. Για αυτό υπογράμμισε, ότι είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις όποιες αντιδράσεις, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την προώθηση και εμπέδωση νέων θεσμοθετημένων και αδιάβλητων διαδικασιών, που θα οδηγούν σταδιακά σε αλλαγή νοοτροπίας.

Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που αφορούν στη δημιουργία προϋποθέσεων, έτσι ώστε ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας να καθίσταται όσο πιο παραγωγικός, και τους τρόπους πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από τους εθνοφρουρούς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε για τη νέα πολιτική θετικών κινήτρων, στην οποία περιλαμβάνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως φοίτησης των στρατιωτών και η παροχή διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη διαχρονική συμβολή της ΠΕΜΣΕ στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εθνοφρουρών, καθώς και τη βούληση για περαιτέρω συνεργασία.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Άμυνας θα τιμήσει την ΠΕΜΣΕ για τη συνολική προσφορά της, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στο Σπίτι του Εθνοφρουρού στην Λευκωσία.
_______________