27/10/14

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων εκπροσώπησε την Κύπρο σε Συνέδριο το οποίο διοργάνωσε η Ιταλική Προεδρία

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων εκπροσώπησε την Κύπρο
σε Συνέδριο το οποίο διοργάνωσε η Ιταλική Προεδρία

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, εκπροσώπησε την Κύπρο σε Συνέδριο το οποίο διοργάνωσε η Ιταλική Προεδρία με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την υιοθέτηση της διακήρυξης του Πεκίνου και την Πλατφόρμα Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και την ενδυνάμωση των Γυναικών. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη μεταξύ 23 -24 Οκτωβρίου, 2014 με θέμα: «Gender Equality in Europe: An Unfinished Business”. Η Επίτροπος παρουσίασε στο Συνέδριο το πρόγραμμα δράσης και τις προτεραιότητες όπως αυτές προκύπτουν από το νέο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών 2014-2017. Οι βασικές προτεραιότητες που συζητήθηκαν ήταν οι ακόλουθες:

(α) η εξάλειψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών
(β) η ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στη δημόσια και πολιτική ζωή
(γ) η εξάλειψη των στερεοτύπων.

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων ζήτησε, μεταξύ άλλων επισημάνσεων, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενδυναμωθούν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που εμπίπτουν στα θέματα ισότητας των Φύλων από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην αποστολή συμμετείχαν η κα Δώρα Χαραλάμπους, Λειτουργός της Μονάδας Ισότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η κα Σκεύη Κουκουμά, Μέλος του Κοινοβουλίου και Γενική Γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων και η κα Λία Ευστρατίου Γεωργιάδη, Πρόεδρος του Γυναικείου Ομίλου «Πρωτοπορία».

------------------------