25/10/14

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του προσωπικού ασφαλείας της Αιγύπτου στην Χερσόνησο του Σινά, οι οποίες εκτυλίχθηκαν χθες, 24 Οκτωβρίου, και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 33 προσώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η Κύπρος καταδικάζει την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και εκφάνσεις. Τίποτα δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία και αφορμή για τρομοκρατικές πράξεις και ενέργειες. Εκφράζουμε πλήρη αλληλεγγύη στην Κυβέρνηση της Αιγύπτου, στηρίζοντας τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη μάστιγα της τρομοκρατίας και να αποτρέψει τις προσπάθειες τρομοκρατικών ομάδων να εμποδίσουν την πλήρη εφαρμογή του οδικού χάρτη για μια ολοκληρωμένη δημοκρατική μετάβαση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και το φίλο λαό της Αιγύπτου. Τους διαβεβαιώνουμε παράλληλα για την πλήρη στήριξη της Κύπρου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

________________