25/10/14

Ανακοίνωση Τύπου Μετά απο Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στην Περιοχή Πύργου Τηλλυρίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί φυλάκια της περιοχής Πύργου Τηλλυρίας.

Δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας είναι η στήριξη των εθνοφρουρών, ιδιαίτερα αυτών που υπηρετούν στην Γραμμή Καταπαύσεως του Πυρός και σε απομακρυσμένες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν εξαγγελθεί διάφορα μέτρα, όπως αυτό της επιπρόσθετης άδειας, καθώς και της προτεραιότητας που θα δοθεί σε ότι αφορά στην παρακολούθηση εξ αποστάσεως μαθημάτων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι στο πιλοτικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 120 εθνοφρουροί.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, παρέδωσε στο Μουσείο Αγώνος της κοινότητας Παχυάμμου, το οποίο ανεγέρθηκε εις μνήμη των πεσόντων κατά τις μάχες της Τηλλυρίας του 1964, δύο παλαιά ιστορικά όπλα της Ε.Φ.
Σε σύντομο χαιρετισμό του, κατά την τελετή παραδόσεως, ανέφερε ότι τα δύο αυτά ιστορικά όπλα θα κοσμούν τις προθήκες του μουσείου, θυμίζοντας τις ιστορικές μάχες της Τηλλυρίας. Η Τηλλυρία κατέστη σύμβολο προσφοράς προς την πατρίδα, θυσιαστήριο ηρώων, αλλά και χώρος άντλησης δύναμης και διδαγμάτων, για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη μέρα της απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου, 25 Οκτωβρίου 2014