14/10/14

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας



Ο γεωστρατηγικός μας ρόλος μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την απονομή των δικοινοτικών επιχειρηματικών βραβείων του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, που υπεγράφη στην Αθήνα, και κατά πόσο η συμφωνία αυτή είναι προάγγελος και για άλλα μέτρα μεταξύ δύο χωρών, είπε ότι «έχουμε ήδη πει ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα λαμβάνονται μέτρα τα οποία και θα ανακοινώνονται. Νομίζω ότι αυτό αρκεί και δεν χρειάζονται περαιτέρω δηλώσεις οι οποίες δεν νομίζω να εξυπηρετούν οτιδήποτε πέραν του επιδιωκόμενου».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που θα έχουν Κύπρος – Ελλάδα - Αίγυπτος στο ανώτατο επίπεδο την προσεχή περίοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας ενός καλού κλίματος συνεργασίας με γειτονικές χώρες, ουδεμιάς εξαιρουμένης, ανεξαρτήτως των σχέσεων που εμβαθύνονται με χώρες που πιθανόν να παρατηρούν ή να έχουν κάποιες μεταξύ τους διαφορές.

Ο ρόλος μας, ένας γεωστρατηγικός ρόλος, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, αλλά ιδιαίτερα στη συνεργασία για να κτιστεί πραγματικά μια προοπτική για το μέλλον των χωρών που περιβάλλονται από την Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
______________