10/10/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού


Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού, που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Λεμεσού ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος Funraising. Το Φεστιβάλ καθιερώθηκε ως ένα πανηγύρι χαράς, μια γιορτή που φιλοδοξεί να ανοίξει παράθυρα στον κόσμο των παραμυθιών, στη δυναμική της φαντασίας, των χρωμάτων και της μελωδίας, στην έκφραση και στην επικοινωνία των παιδιών.

Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ, που στήθηκαν με πολλή αγάπη από τους διοργανωτές, προάγουν τη δημιουργικότητα των μικρών επισκεπτών του πολιτιστικού χώρου των Αποθηκών Τρακασόλ. Η γνωριμία με όλες τις πτυχές της τέχνης, καθώς και η επαφή με καλλιτέχνες και με ανθρώπους που επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στην παιδική ψυχή, αναδεικνύουν πάντα το ταλέντο και την ευρηματικότητα των παιδιών μας.

Ο Σύνδεσμος Funraising αναπτύσσει στα λίγα χρόνια λειτουργίας του σημαντικές και αξιέπαινες δράσεις προσφοράς. Η συνεχής προσπάθεια των μελών του για στήριξη των συνανθρώπων μας, ιδιαίτερα των παιδιών, ανεβάζει τον δείκτη της πολιτιστικής κουλτούρας στον τόπο μας. Πέρα από την οικονομική στήριξη και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ο Σύνδεσμος δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχολογικής ενθάρρυνσης και της εκπαίδευσης των παιδιών, αφού καλύπτει φοιτητικές χορηγίες, μαθήματα απογευματινής απασχόλησης και ενισχυτικά ιδιαίτερα μαθήματα εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Συγχαίρω τα μέλη του Συνδέσμου, που αποδεικνύουν ότι τα μεγάλα πράγματα συχνά ξεκινούν από απλές μικρές ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Ευχαριστώ θερμά και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή αφιλοκερδώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων για το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού.

Εύχομαι ολόψυχα ένα δημιουργικό τριήμερο για μικρούς και μεγάλους.
_______________