16/9/14

Διοργάνωση Εργαστηρίου για τις Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες σε θέματα κλινικού ελέγχου

Διοργάνωση Εργαστηρίου για τις Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες
σε θέματα κλινικού ελέγχου


Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, διοργανώνει το 11ο Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για τις Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες σε θέματα κλινικού ελέγχου (clinical/medical audit), με την τεχνική υποστήριξη του Healthcare Quality Improvement Partnership (HQIP) του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 18 Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ στη Λευκωσία.

Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση και ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας των δημόσιων και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων/υπηρεσιών υγείας, στις πρακτικές σχεδιασμού και εφαρμογής κλινικού ελέγχου ποιότητας της παρεχόμενης υγειονομικής φροντίδας. Με το πέρας του Εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα είναι ικανοί να αξιολογούν αντικειμενικά και δομημένα την κλινική πράξη, προκειμένου να βελτιωθεί η προσφερόμενη ποιότητα υπηρεσιών υγείας.

Το Εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου Υγείας και της εισαγωγής κλινικών κατευθυντήριων οδηγιών και αναδιοργάνωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

_________________