22/9/14

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί Σκύλων Νόμο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο
που τροποποιεί τον περί Σκύλων Νόμο

 
Με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ευημερίας των ζώων, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο που τροποποιεί τους περί Σκύλους Νόμους 2002 έως 2005 οι οποίοι παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, κυρίως λόγω έλλειψης μηχανισμών εφαρμογής του Νόμου από τις Τοπικές Αρχές. 
 
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η καλύτερη εφαρμογή του περί Σκύλων Νόμου από τις τοπικές Αρχές, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου, και η επίλυση του προβλήματος που παρατηρείται με την έλλειψη ποινών που να επιβάλουν τον σεβασμό και την επιβολή του Νόμου, την εγγραφή και σήμανση των σκύλων αλλά και την ευημερία των ζώων. Τα πιο πάνω απαιτούν την άμεση επιβολή εξώδικων ρυθμίσεων για τυχών παραβιάσεις του Νόμου από τους πολίτες. 
 
Κατά συνέπεια, το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τις ζωοφιλικές οργανώσεις ετοίμασε Τροποποιητικό Νομοσχέδιο το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Ακολούθως διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία όπου έτυχε του απαραίτητου νομοτεχνικού ελέγχου.
 
Το τροποποιητικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

_____________