25/9/14

Απάντηση του Υπουργείου Γεωργίας σε δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο για πάρκο κροκοδείλων στη Λάρνακα



Απάντηση του Υπουργείου Γεωργίας σε δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο για πάρκο κροκοδείλων στη Λάρνακα


Αναφορικά με δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο για την δημιουργία πάρκου κροκοδείλων στη Λάρνακα και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει γύρω από αυτήν, το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος επιθυμεί να δηλώσει πως η συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και θα ακολουθηθούν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες.
Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη προς την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου το όλο ζήτημα εξετάζεται από τους αρμόδιους τεχνοκράτες του Υπουργείου, και λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ευημερία των ζώων, την  ασφάλεια, την υγεία και τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις όπως αυτές θα προκύψουν από τυχόν πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ανάπτυξης.
Παράλληλα το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θεωρεί ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να εξετάζει άμεσα και με θετικό πνεύμα τις αναπτυξιακές προτάσεις που τίθενται ενώπιων του. Αυτό πράττει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
-------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Λευκωσία, 25 Σεπτεμβρίου, 2014