25/9/14

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ




Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο είχε σήμερα, το πρωί, ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, στα γραφεία του ΔΗΚΟ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Κουγιάλης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να ανταλλάξει απόψεις επί σημαντικών ζητημάτων που άπτονται του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.
Ο κ Κουγιάλης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για τον σχεδιασμό που υπάρχει αλλά και την μέχρι τώρα πορεία της μεταρρύθμισης και αναδιάρθρωσης του Υπουργείου, τόσο των Τμημάτων του, αλλά και των Οργανισμών που εντάσσονται υπό την εποπτεία του, μια προσπάθεια που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα.
Ο Υπουργός συζήτησε επίσης με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ  τις προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους του Υπουργείου για μείωση του κόστους της παραγωγής στο σύνολο της κυπριακής αγροτικής οικονομίας, ένα σοβαρό ζήτημα για το οποίο υπάρχει ανάγκη για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όπως συμφωνήσαν ο Υπουργός και ο κ. Παπαδόπουλος.
Το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) ήταν επίσης στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης, κάτι για το όποιο ο κ. Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή κατάληξη του όλου ζητήματος σύντομα.
Τέλος, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης ο Υπουργός Γεωργίας προέβει σε μια ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο ευρύτερος αγροτικός τομέας της Κύπρου σήμερα καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά του Υπουργείου για προσέλκυση επενδυτών.
-----------
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
Λευκωσία, 25 Σεπτ