24/9/14

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας συνεχίζει τις επαφές του στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας συνεχίζει τις επαφές του στη Νέα Υόρκη


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τον ομόλογο του της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah El Sisi και τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Tamman Salam. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στις ίδιες τις χώρες, καθώς και οι δυνατότητες αρωγής της ΕΕ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του για την παρούσα φάση του Κυπριακού.

Μετά τη συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν που επαναβεβαιώνει την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

Χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επίσης συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη της Παγκόσμιας Εβραϊκής Οργάνωσης (World Jewish Congress), στην οποία παρακάθισαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον κ. Γιώργος Σιακαλλής και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη παρέστησαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Barack Obama προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

______________