24/9/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Άμυνας του κόμματος

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ
και Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Άμυνας του κόμματος


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), με τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Άμυνας του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε:

«Είχαμε τη δυνατότητα σήμερα να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τους φίλους Βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας του κόμματος, μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις για μια σειρά νέων πολιτικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε στο Υπουργείο Άμυνας. Είτε σε ό,τι αφορά τον συνολικό σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), τα νομοσχέδια που προωθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα, εντός φθινοπώρου, και αφορούν τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους ΕΠΥ, τα ζητήματα της αξιοκρατίας και την προσπάθεια μας για την αναδιοργάνωση του θεσμού της εφεδρείας.

Κοινή μας διαπίστωση είναι ότι τα θέματα της άμυνας πρέπει να παραμείνουν μακριά από την όποια κομματική ή πολιτική αντιπαράθεση διότι η άμυνα είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται».

Από μέρους του ΔΗΣΥ, ο Βουλευτής κ. Σωτήρης Σαμψών, είπε:

«Εκ μέρους του κόμματος ευχαριστούμε τον Υπουργό Άμυνας και το επιτελείο του για την ενημέρωση στην οποία προέβηκε.

Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση εξετάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Φρουρά και τους τρόπους επίλυσής τους, κυρίως δε θέματα που αφορούν σε ριζοσπαστικές λύσεις και προσεγγίσεις, τόσο όσον αφορά ζητήματα άμυνας και αλλαγής πλέον της όλης φιλοσοφίας της άμυνας της Κύπρου σε σχέση με τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές διεθνείς εξελίξεις και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου, αλλά βεβαίως και ζητήματα που αφορούν την άμυνα της πατρίδας μας από τον στρατό κατοχής.

Έχουμε θέσει στον Υπουργό διάφορα ζητήματα αναφορικά με την ανάγκη της αναβάθμισης της ΕΦ, τόσο σε άψυχο υλικό όσο και στην ανάγκη αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Δύναμης, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, και βεβαίως κληρωτοί στρατιώτες.

Υπάρχει κοινή γραμμή και κοινές σκέψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει η ΕΦ και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Βεβαίως θέλω να τονίσω ότι ένα από τα κύρια ζητήματα που τέθηκε εκ μέρους του ΔΗΣΥ στον Υπουργό είναι η αναγκαιότητα πλέον μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες, νοουμένου πάντα ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη μαχητική ικανότητα της Δύναμης. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της αναβάθμισης και της αναδιοργάνωσης και όχι ο προπομπός της».

________________