22/9/14

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε δηλώσεις του κ. Χρίστου Χριστοφίδη

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού
σε δηλώσεις του κ. Χρίστου Χριστοφίδη

Σχετικά με σημερινές δηλώσεις του υπεύθυνου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ κ. Χρίστου Χριστοφίδη, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σημειώνει ότι είναι ανοιχτό στην καλοπροαίρετη κριτική που πηγάζει από πραγματικό ενδιαφέρον για την ευημερία των μαθητών και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Όταν η κριτική αυτή είναι δημιουργική και εποικοδομητική και τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα δεδομένα είναι ευπρόσδεκτη, αφού συμβάλλει στη βελτίωση και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Οι αναφορές του κ. Χριστοφίδη σε σχέση με την υλικοτεχνική υποδομή και τη στελέχωση των σχολείων, ωστόσο, είναι γενικές και αόριστες.
Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, αυτή είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα από τις προηγούμενες χρονιές. Σε αυτό συνέβαλε σαφώς η αποπαγοποίηση θέσεων προαγωγής που είχε ως αποτέλεσμα την συμπλήρωση και ενίσχυση των διευθυντικών ομάδων των σχολείων μας.
Ως προς την υλικοτεχνική υποδομή, μέσα από τους συστηματικούς έλεγχους που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τις επισκέψεις του ίδιου του Υπουργού στις σχολικές μονάδες αλλά και την καθημερινή ενημέρωση που λαμβάνεται από τα ίδια τα σχολεία, το Υπουργείο είναι συνεχώς ενήμερο για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση επίλυση των προβλημάτων, όπου και όταν παρουσιάζονται.
Παρά την εικόνα που προσπαθεί να δώσει το ΑΚΕΛ, μέσα από τη συστηματική προετοιμασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε κατά γενική ομολογία ομαλά με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.
-----------------------