11/8/14

Επιχείρηση ΚΣΕΔ: Αεροδιακομιδή σοβαρά ασθενούς από το δεξαμενόπλοιο «PINK CORAL»

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σήμερα , 11 Αυγούστου 2014 και ώρα 1.55 μ.μ., μετά από πληροφορία που έλαβε για ρουμανικής καταγωγής ασθενή σε κώμα στο υπό Μαλτέζικη σημαία δεξαμενόπλοιο «Pink Coral», σχεδίασε και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης αεροδιακομιδής από τη θαλάσσια περιοχή 15 ναυτικά μίλια νότια του Βασιλικού.


Ο 60χρονος ασθενής - μέλος του πληρώματος του πλοίου - βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και μετά από παροχή ιατρικής συμβουλής από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Δημοκρατίας. Η αεροδιακομιδή ανατέθηκε στο Ελικόπτερο (Ε/Π) «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» της Αστυνομίας Κύπρου με τη συνοδεία έμπειρου νοσηλευτή του Ιατρικού Τομέα της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. Παράλληλα ενημερώθηκε και τέθηκε σε ετοιμότητα το Κέντρο Ελέγχου Κλήσεως Ασθενοφόρων και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ». Η επιχείρηση έληξε στις 3:30 μ.μ. με την παράδοση του ασθενούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κατάσταση του τραυματία χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας μέσω του οποίου ενημερώθηκε επίσημα η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Κύπρο.