24/7/14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αίθουσα δεξιώσεων/μουσικοχορευτικό κέντρο και SPA στην Παλώδια

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αίθουσα δεξιώσεων/μουσικοχορευτικό κέντρο και SPA στην Παλώδια


Κατόπιν των συλλήψεων που έγιναν από την Αστυνομία στην Παλώδια, σε παράνομο υποστατικό, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα αναφορικά με το καθεστώς της οικοδομής η οποία φαίνεται να λειτουργούσε ως πορνείο:

«Τον Οκτώβριο του 2012, η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, ενεργώντας αυτεπάγγελτα, σε σχέση με την έναρξη οικοδομικών εργασιών χωρίς άδεια οικοδομής στο τεμ. 17, Φ/Σχ. 53/32 στην κοινότητα Παλώδιας και μετά από διερεύνηση απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να προχωρήσει στη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον της ιδιοκτήτριας εταιρείας και του Διευθυντή.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, στις 24/10/2012, διόρισε ιδιώτη Δικηγόρο, για νομική εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος και καταχώρησε ποινική υπόθεση στο Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των πιο πάνω κατηγορούμενων.

Στις 8/11/2012 εκδόθηκε Διάταγμα Αναστολής Εργασιών στην απουσία των κατηγορούμενων και η κυρίως υπόθεση και ο έλεγχος του διατάγματος ορίστηκε στις 30/11/2012. Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο και εξεδόθη ένταλμα σύλληψης εναντίον του και το Προσωρινό Διάταγμα έγινε Απόλυτο και δόθηκε σε επιδότη για να το επιδώσει. Έκτοτε, ακολούθησαν διαδοχικές αναβολές επειδή ο κατηγορούμενος στην αρχή δεν εντοπιζόταν και αργότερα προσκόμιζε πιστοποιητικά ασθενείας. Στο μεταξύ, οι παράνομες οικοδομικές εργασίες συνεχίζονταν, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Στις 28/02/2014 ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου και παραδέχθηκε τις εναντίον του δύο κατηγορίες. Στις 26/6/2014 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε καταδικαστική απόφαση, επιβάλλοντας πρόστιμο. Επιπρόσθετα, εκδόθηκαν Διατάγματα Κατεδάφισης τόσο εναντίον της κατηγορουμένης Εταιρείας όσο και του δεύτερου κατηγορουμένου (του Διευθυντή) προσωπικά. Εάν αμελήσουν να υπακούσουν στο Διάταγμα εντός δύο μηνών ο Διευθυντής υπόκειται σε σύλληψη και η περιουσία σε κατάσχεση».

----------------------