31/7/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους Αρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τους Αρχηγούς Διπλωματικών Αποστολών της Δημοκρατίας στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Είναι καθιερωμένη η συνάντηση των Πρέσβεων που γίνεται κάθε χρόνο για να ανταλλάσσονται απόψεις και να ενημερώνονται οι Πρέσβεις για την πολιτική της Κύπρου, ακόμα και για θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων που ενέχουν οι χώρες διαπίστευσής τους. Είναι καλό και πρέπει να έχουν μια σφαιρική ενημέρωση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε ενημέρωση για τα σημεία εκείνα που θεωρεί ότι χρειάζονται περαιτέρω ενημέρωση οι Πρέσβεις. Ασφαλώς για το Κυπριακό θα ενημερωθούν τόσο από εμένα όσο και από τον διαπραγματευτή τον κ. Μαυρογιάννη. Ο κ. Λακκοτρύπης τους έχει ήδη μιλήσει για τα θέματα ενέργειας αλλά και για τα θέματα των επενδύσεων και εμπορικών σχέσεων. Ο κ. Γεωργιάδης θα τους ενημερώσει για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ θα έχουν και άλλες παρουσιάσεις από άλλους αρμόδιους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στη Λιβύη είπε, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην περιοχή και ότι έχει από καιρό λάβει μέτρα για αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης κατάστασης. “Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λιβύη, καθώς και η μεταφορά με πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού όσων Κυπρίων έχουν παραμείνει», πρόσθεσε ο κ. Κασουλίδης.