10/7/14

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάφου

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε
το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάφου


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Πάφου στην Αναρίτα, με την ευκαιρία της κατάταξης των οπλιτών της 2014 B’ ΕΣΣΟ, η οποία άρχισε στις 4 Ιουλίου και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, 11 Ιουλίου.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Άμυνας είπε:

«Είχαμε τη δυνατότητα σήμερα να επισκεφθούμε το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Πάφου και να επιθεωρήσουμε τη διαδικασία κατάταξης, αλλά και τους χώρους εκπαίδευσης, σίτισης και διαμονής των νεοσυλλέκτων.

Πρέπει να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που έχω δει. Η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, οι Διοικήσεις των ΚΕΝ και οι αξιωματικοί έχουν μεριμνήσει ούτως ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την πιο ομαλή προσαρμογή των νέων εθνοφρουρών στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Έχω δηλώσει και σήμερα ότι οι επιλογικές διαδικασίες που αφορούν την ανάδειξη των υποψηφίων εφέδρων αξιωματικών και υπαξιωματικών, αλλά και η τοποθέτηση στις μονάδες θα γίνει κατά τρόπο αδιάβλητο μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες. Eπίσης,
μέσα από μια σειρά νέων μέτρων και πρωτοβουλιών που έχουμε πάρει και έχουν τροχοδρομηθεί και αφορούν αποσπάσεις, μεταθέσεις και άδειες στρατιωτών, ενισχύουμε και εμπεδώνουμε ένα κλίμα αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης όλων. Και βεβαίως πρέπει να προσθέσω ότι θα τύχουν μεγαλύτερης αρωγής όσοι έχουν περισσότερη ανάγκη και όχι όσοι έχουν περισσότερες γνωριμίες.
Θέλω την ίδια ώρα να πω ότι τις επόμενες βδομάδες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε μια προσπάθεια να καταστήσουμε το χρόνο της θητείας όσο πιο παραγωγικό και χρήσιμο για τους στρατιώτες μας, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους στρατιώτες μας να λαμβάνουν πιστωτικές μονάδες που αντιστοιχούν σε μαθήματα. Δηλαδή, προσφερόμενα μαθήματα εξ αποστάσεως από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τα οποία θα μπορούν να τους πιστωθούν αργότερα, μετά το πέρας της θητείας τους και την ένταξή τους στα Πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα, και όσοι δεν έχουν επιτύχει να εξασφαλίσουν θέσεις σε Πανεπιστήμια, μελετούμε πρόταση, και πάλι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα παροχής κάποιων διπλωμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που θα είναι χρήσιμα εφόδια για όσους αναμένεται να ενταχθούν μετά το πέρας της θητείας τους στην αγορά εργασίας.

Να πω επίσης ότι έχουμε θέσει σε λειτουργία μια γραμμή άμεσης ανταπόκρισης για εξυπηρέτηση τόσο των οικογενειών όσο και των στρατιωτών, χωρίς χρέωση σε 24ωρη βάση, στον αριθμό 1430».

____________________