16/7/14

Επίδοση διαπιστευτηρίων της Ύπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία

Επίδοση διαπιστευτηρίων της Ύπατης Αρμοστή
της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία


Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία κα Ιωάννα Μαλλιώτη επέδωσε σήμερα, στην Επίσημη Κατοικία του Γενικού Κυβερνήτη στην Καμπέρα, τα διαπιστευτήριά της στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας General the Honourable Sir Peter Cosgrove AK MC (Retd).

Σε ιδιαίτερη ακρόαση η οποία ακολούθησε την επίσημη τελετή, ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας αναφερόμενος στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυπριακή Κυβέρνηση τις ευχαριστίες του ιδίου και της Κυβέρνησης της Αυστραλίας για τη βοήθεια και στήριξη προς τα μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας που υπηρετούν στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Ο Γενικός Κυβερνήτης διαβίβασε θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στην εξεύρεση μίας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα εξέλθει σύντομα από την οικονομική κρίση, καθώς και την ελπίδα όπως οι δύο χώρες συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων τους.

Η Ύπατη Αρμοστής διαβίβασε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία και συμμετοχή της Αυστραλίας με μέλη της Ομοσπονδιακής της Αστυνομίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Επίσης ευχαρίστησε τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας για την υποστήριξη και θέση αρχών που τηρεί η χώρα του έναντι των προσπαθειών επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, και τόνισε την επιθυμία της Κυπριακής Κυβέρνησης για περαιτέρω ανάπτυξη των πολύ καλών διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

__________________