3/7/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στα εγκαίνια πάρκου στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης Εκτοπισθέντων Κάτω Πολεμιδιών

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στα εγκαίνια πάρκου
στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης Εκτοπισθέντων Κάτω Πολεμιδιών


Οφείλω να ομολογήσω πως χαίρομαι κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε νέα έργα, γιατί η ολοκλήρωση και παράδοση στους πολίτες ενός νέου έργου σημαίνει την επίλυση κάποιου χρόνιου προβλήματος. Σημαίνει, επίσης, ανάπτυξη, εξέλιξη και πρόοδο.

Θέλω, λοιπόν, να σας ευχαριστήσω που με προσκαλέσατε να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά για τα εγκαίνια του πάρκου αυτού, καθώς και των Χώρων Πρασίνου και Στάθμευσης στους Προσφυγικούς Οικισμούς Μακάριος Γ´ και Άγιος Ιωάννης.

Οι οργανωμένοι χώροι πρασίνου είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής, που το έχουν πραγματικά ανάγκη τόσο οι δώδεκα Συνοικισμοί Αυτοστέγασης Κάτω Πολεμιδιών όσο και οι τέσσερις Κυβερνητικοί Οικισμοί του Δήμου σας, οι οποίοι αριθμούν 1.196 οικιστικές μονάδες.

Η διαμόρφωσή τους εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων μας στους διάφορους συνοικισμούς και, συνεπώς, της ουσιαστικής αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Υπογραμμίζω ότι στα όρια του Δήμου έχουν διαμορφωθεί συνολικά 120 χώροι πρασίνου με χρηματοδότηση από τους Κλάδους Αυτοστέγασης και Οίκησης του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Η σημασία τους είναι ιδιαίτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι χώροι αυτοί αποτελούν πνεύμονες πρασίνου και, ταυτόχρονα, χώρους συνεύρεσης και αναψυχής για τους κατοίκους του Δήμου και, ιδιαίτερα, για τους νέους.

Να προσθέσω πως ο σχεδιασμός των χώρων έγινε από ιδιώτες μελετητές και χαρακτηρίζεται από ευαισθησία στη χρήση υλικών και ορθολογική λειτουργική συνέπεια. Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ενέκρινε τους σχεδιασμούς αυτούς για να προχωρήσει στη συνέχεια ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών στην προκήρυξη προσφορών για τη διαμόρφωσή τους.

Οι εργασίες για τον χώρο πρασίνου στον οποίο βρισκόμαστε άρχισαν τον Απρίλιο του 2012 και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013, με συνολική δαπάνη €65.000.

Ο χώρος πρασίνου και στάθμευσης στον Προσφυγικό Οικισμό Μακάριος Γ´ άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2013, με συνολική δαπάνη €32.000.

Ο χώρος πρασίνου και στάθμευσης στον Προσφυγικό Οικισμό Άγιος Ιωάννης άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, με συνολική δαπάνη   €108.000.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και να απονείμω τα εύσημα σε όλους όσοι συνέτειναν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτών των έργων που θα δώσουν μια πραγματική «ανάσα ζωής» στην περιοχή και θα συντείνουν, επαναλαμβάνω, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Θέλω, επίσης, να σας διαβεβαιώσω πως η Κυβέρνηση, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ακόμα αντιμετωπίζει ο τόπος μας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για προώθηση έργων υποδομής όπως δρόμοι, πλατείες, πάρκα, χώροι πρασίνου, αποχετευτικά, με στόχο να καταστεί όσο το δυνατό πιο ανθρώπινη η διαβίωση των προσφύγων μας στους συνοικισμούς.

Τέλος, θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς τη συμβολή των οποίων αυτά τα έργα δεν θα μπορούσαν να γίνουν.
-----------------------