29/7/14

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη
με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Ο κ. Κουβέλης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασιάδης, μας ενημέρωσε για την πορεία του διαλόγου αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Εμείς, στηρίζουμε την προσπάθεια να εξευρεθεί λύση, μια λύση, λειτουργική, βιώσιμη, μια λύση η οποία θα αντιμετωπίζει το θέμα της κατοχής και θα αίρει τον τεμαχισμό της Κύπρου, με μια ενιαία πολιτική κυριαρχία, με μια ενιαία διεθνή ταυτότητα και προφανέστατα με μια υπηκοότητα αυτήν της Κυπριακής Δημοκρατίας, και αναμφισβήτητα, με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Κύπρου. Είμαστε αλληλέγγυοι στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, μια προσπάθεια η οποία πρέπει να εξασφαλίσει και τη στήριξη της Ευρώπης και νομίζω ότι αυτή, η συστηματικότητα στην αντιμετώπιση του θέματος είναι δυνατόν να δώσει καρπούς, για την Κύπρο».
Ερώτηση δημοσιογράφου: Σας είπε για τις δυσκολίες που υπάρχουν;

Ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Αναμφισβήτητα. Υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες έχουν σχέση με όλα εκείνα τα πολιτικά ζητήματα που αφορούν την τουρκοκυπριακή πλευρά, και βεβαίως πάντοτε και με ένα ετεροκαθορισμό αυτών των δυσκολιών, από όλα εκείνα τα οποία καταγράφονται και στην εξωτερική πολιτικής της Τουρκίας».

-----------------