24/7/14

Ανακοίνωση του Δήμου Έγκωμης



Οι παράνομες κούρσες ταχύτητας στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή συνεχίζονται. Ψες και προψές αργά, ήταν μια κόλαση ηχορύπανσης, με όλους τους συνεπαγόμενους κινδύνους.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος συμφωνήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη στη Βουλή, να είναι ένας ταυτόχρονος συνδυασμός τοποθέτησης υπερυψωμένων πλατό από τα Δημόσια Έργα και καμερών από την Αστυνομία/Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, για να μπορούμε τις ώρες της οδικής λαίλαπας,δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα, να είμαστε αποτελεσματικοί. Οι κάμερες τοποθετήθηκαν, λειτουργούν, επί 24ωρου βάσεως, από τις 2 περ. Ιουνίου σε ένα μόνο κομμάτι της λεωφόρου και έχουν καταγράψει σε 40 μέρες 20 χιλιάδες υπερβάσεις ορίου ταχύτητας. Αλλά, στο άλλο κομμάτι της λεωφόρου, που είναι και το μεγαλύτερο, εκεί όπου είναι έντονες οι κόντρες αυτοκινήτων από τις παράνομες κούρσες νεαρών, τα πλατό απουσιάζουν γιατί τα Δημόσια Έργα, όπως μας λένε, είχαν προβλημα με τις προσφορές.Οι μήνες καθυστέρησης είναι πολλοί, το πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις παράνομες κούρσες παραμένει. Ελπίζω αυτή τη φορά, οι υποσχέσεις από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα για εφαρμογή των μέτρων, να υλοποιηθούν.Τα μέτρα στη λεωφόρο τα ζήτησε ο Δήμος Έγκωμης για ένα βασικό λόγο: Να παταχθούν οι εφιαλτικές βραδινές κόντρες που στερούν το δικαίωμα ύπνου στους περιοίκους και θέτουν σε κίνδυνο ζωές.Τα μεν πλατό τα ζήτησαν ο Δήμος Έγκωμης και οι κάτοικοι, τις δε κάμερες τις ζήτησε η Αστυνομία. Είμαστε σε επαφή με την Αστυνομία, στα πλαίσια αξιολόγησης της όλης κατάστασης, γιατί υπάρχουν προβλήματα και σε άλλες περιοχές. Χθες συνομιλήσαμε σε κλίμα συναντίληψης με το νέο Διευθυντή τροχαίας Αρχηγείου κ. Γ. Χαραλάμπους.
Επειδή με ρώτησαν δημότες ποιοι παίρνουν τα έσοδα από τα εξώδικα, διευκρινίζω ότι όλα εισπράττονται από την Αστυνομία και πάνε στο κράτος.