17/6/14

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Α. Αναστασιάδη συναντήθηκε με παιδιά του Νηπιαγωγείου Μάνα




Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, η κα Άντρη Αναστασιάδη δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο παιδιά από το Τμήμα Α3 του Νηπιαγωγείο «Μάνα», το οποίο είναι δημόσιο νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούν 95 παιδιά.


Τα παιδιά, ηλικίας 5-6 χρόνων, μίλησαν στην κα Αναστασιάδη για το σχολείο τους το οποίο βρίσκεται κοντά στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Παλλουριώτισσας και εξέφρασαν την επιθυμία να αφαιρεθούν τα συρματοπλέγματα και τα κάγκελα που βρίσκονται κοντά στο σχολείο τους, αλλά όχι με πόλεμο που προκαλεί πόνο και κλάμα, όπως είπαν.

Τα παιδιά παρουσίασαν στην κα Αναστασιάδη επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποίαν γράφουν ότι «θέλουμε εσείς κ. Πρόεδρε και ο Πρόεδρος της Τουρκίας να μιλήσετε και να τα βρείτε για μια λύση για να ελευθερωθεί η άλλη μισή Κύπρος.

Θέλουμε να μην είμαστε μόνο λίγες ώρες στα κατεχόμενα, αλλά να μπορούμε να είμαστε όσες ώρες θέλουμε.

Έξω από το σχολείο μας έχει συρματοπλέγματα και κάγκελα κλειστά και πινακίδες που γράφουν στοπ. Έχει και φυλάκιο των Τούρκων.

Θέλουμε να φύγουν τα συρματοπλέγματα και να ανοίξουν τα κάγκελα. Θέλουμε να ελευθερωθεί η πατρίδα μας και να φύγουν οι Τούρκοι, αλλά όχι με πόλεμο. Θέλουμε Ειρήνη και Ελευθερία. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε μια πατρίδα ελεύθερη».

Τα παιδιά ανέφεραν ότι έφτιαξαν ζωγραφιές και τις τοποθέτησαν σε ένα δέντρο έξω από το σχολείο τους το οποίο ονόμασαν «Το δέντρο της Ελευθερίας».
Είπαν ακόμη ότι τις ζωγραφιές τους θα τις θέσουν προς πώληση και τα έσοδα θα δοθούν στη UNICEF και για σκοπούς των άπορων παιδιών του νηπιαγωγείου τους.

Η κα Αναστασιάδη συνομίλησε με τα παιδιά και τους δασκάλους τους και προσέφερε χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των άπορων παιδιών του Νηπιαγωγείου Μάνα, ενώ τα παιδιά χάρισαν στην πρώτη κυρία ζωγραφιές τους.

____________

17 Ιουνίου, 2014