18/6/14

Ο Υπουργός Παιδείας και ο Πρέσβης του Ισραήλ ανακήρυξαν τους νικητές του Διαγωνισμού για το Ολοκαύτωμα

Ο Υπουργός Παιδείας και ο Πρέσβης του Ισραήλ ανακήρυξαν
τους νικητές του Διαγωνισμού για το Ολοκαύτωμα


Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής   και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Michael Harari ανακήρυξαν σήμερα τους νικητές του   Παγκύπριου Διαγωνισμού Μελέτης/Project, με θέμα το Ολοκαύτωμα και την Ελληνοεβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους μαθητές της Γ´ Λυκείου Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων. Η ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Περό του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και το 2ο βραβείο στην Κωνσταντίνα Συμεού του Λυκείου Αραδίππου, ενώ διπλώματα απονεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό.
 
Ο Διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο στις 23 Ιανουαρίου 2014 και το θέμα της μελέτης/project, το οποίο αποφασίστηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος,   είναι: «Οι επιπτώσεις του ναζιστικού καθεστώτος στην Ελληνοεβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την προσωπική ιστορία ενός/μιας Ελληνοεβραίου/Ελληνοεβραίας ή μιας Ελληνοεβραϊκής οικογένειας». Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε από επιτροπή η οποία ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι νικητές του Διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ισραήλ, με χορηγό την Πρεσβεία του Ισραήλ.