3/6/14

Δημόσια Διαβούλευση στο Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα τον ρόλο των Διπλωματικών Αποστολών της Κύπρου

Δημόσια Διαβούλευση στο Υπουργείο Εξωτερικών
με θέμα τον ρόλο των Διπλωματικών Αποστολών της Κύπρου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, η δεύτερη Δημόσια Διαβούλευση του Υπουργείου με την κοινωνία των πολιτών, με θέμα «Ο ρόλος των Διπλωματικών Αποστολών της Κύπρου και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο διεθνές περιβάλλον (ενεργειακή, οικονομική, πολιτιστική και δημόσια διπλωματία)».

Στη δημόσια αυτή ανταλλαγή απόψεων συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, φοιτητές και ακαδημαϊκοί από ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.

Κατά την παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τον ρόλο των Πρεσβειών της Δημοκρατίας σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων προκλήσεων, σημειώνοντας ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, η ανάγκη διαχείρισης των οικονομικών προβλημάτων καθώς και η ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και τουρισμού έχουν προσδώσει στις Διπλωματικές μας Αποστολές ένα πολυσύνθετο και πολύμορφο χαρακτήρα.

Ο κ. Κασουλίδης τόνισε, επίσης, τη σημασία που έχει ο τομέας της ενέργειας για το Υπουργείο Εξωτερικών και την προτεραιότητα που δίνεται για τη διαμόρφωση μιας εξωτερικής πολιτικής στον συγκεκριμένο τομέα. Περαιτέρω, αναφέρθηκε ξεχωριστά στις προσπάθειες που γίνονται για βελτίωση των αποτελεσμάτων στους τομείς της οικονομικής, πολιτιστικής και δημόσιας διπλωματίας.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους επί συγκεκριμένων ζητημάτων και πτυχών που εμπίπτουν στο θέμα της δημόσιας διαβούλευσης. Οι πολίτες εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη τους ικανοποίησή για την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για έναρξη του θεσμοθετημένου αυτού διαλόγου και δήλωσαν την ετοιμότητά τους για συνέχιση της αποτελεσματικής συνεργασίας με το Υπουργείο Εξωτερικών σε όλους τους τομείς.

-----------------------------