13/5/14

H Επιτροπή Θεσμών παρέδωσε το Πόρισμα της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

H Επιτροπή Θεσμών παρέδωσε
το Πόρισμα της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής παρέδωσαν σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την Έκθεση τους για τη λειτουργία των θεσμών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών κ. Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εκτίμηση που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη δουλειά της Επιτροπής Θεσμών, τη γνώση του για συγκεκριμένα ζητήματα που αναδεικνύει η έκθεση, αλλά και την πολύ ξεκάθαρη του θέση ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, πρέπει να τιμωρηθούν οι αίτιοι.

Πιο συγκεκριμένα, θέλω να αναδείξω τρία πράγματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για το επόμενο βήμα:

Πρώτο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμφώνησε με εισήγησή μας για ευρύτατη σύσκεψη πολύ σύντομα όσον αφορά τη λειτουργία για την απόδοση της δικαιοσύνης.

Δεύτερο, συμφώνησε σε εισήγηση μας για ένα συντονισμό για διόρθωση της παθογένειας του συστήματος, για νέους Νόμους και για να στηθούν οι θεσμοί ξανά, ιδιαίτερα οι θεσμοί που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και για να δούμε και το δικαιϊκό σύστημα στο σύνολό του, πώς λειτουργεί, ποιοι είναι οι μηχανισμοί του και ποιες είναι οι νομοθεσίες που το διέπουν για να το εκσυγχρονίσουμε.

Τρίτο, είναι ότι ο χρόνος της απόδοσης της δικαιοσύνης δεν μπορεί να καθυστερήσει.
Αυτά τα ζητήματα τα θεωρώ πολύ σημαντικά και φεύγουμε πολύ ικανοποιημένοι και βέβαιοι ότι η Έκθεσή μας θα φέρει αποτέλεσμα».

_________________