19/5/14

Ο Υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε με τον Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του CERN

Ο Υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε
με τον Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του CERN


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με τον κ. Εμμανουήλ Τσεσμελή, Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών ( CERN) και Καθηγητή της Φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Παρών στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στη Γενεύη κ. Ανδρέας Ιγνατίου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον κ. Τσεσμελή για τις δραστηριότητες και τους τομείς εργασιών του CERN. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές που υπάρχουν για πιθανή συνεργασία της Κύπρου με τον CERN.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Τσεσμελής, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία του CERN, θα συμμετάσχει στην αυριανή ημερίδα στα γραφεία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) με θέμα τις «Ευκαιρίες Συμμετοχής Κυπριακών Επιχειρήσεων σε Προσφορές που Προκηρύσσει ο CERN». Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, είναι η ενημέρωση των κυπριακών επιχειρήσεων για τις ανάγκες του Κέντρου και τις διαδικασίες που ακολουθεί, ως προς την αγορά των προμηθειών και των υπηρεσιών στους τομείς που το ενδιαφέρουν.

Η εν λόγω ημερίδα διοργανώνεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το ΚΕΒΕ.

____________