27/5/14

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το σχολείο της Πύλας και σχολεία της Λάρνακας

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε
το σχολείο της Πύλας και σχολεία της Λάρνακας

 
Μαζί με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του ακριτικού σχολείου της Πύλας συναντήθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, δίνοντας συνέχεια στις επαφές που έχει ήδη εγκαινιάσει.   Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά, ο Σύνδεσμος Γονέων και ο κοινοτάρχης της Πύλας εξέφρασαν τη μεγάλη χαρά τους για την παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στο σχολείο της κοινότητας, γεγονός που, όπως υπογράμμισαν οι τοπικοί παράγοντες, αντανακλά και στην ουσιαστική στήριξη που προσφέρει η Πολιτεία στις ακριτικές μας περιοχές.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τα παιδιά του δημόσιου νηπιαγωγείου της Πύλας όσο και με τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το ερώτημα που έθεσε ένα από τα παιδιά σε σχέση με την αδυναμία να υψώνονται οι σημαίες της Κύπρου και της Ευρώπης στο συγκεκριμένο σχολείο. Με αφορμή αυτό το ερώτημα, ο κ. Καδής υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ειρηνική συμβίωση και η προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλουμε έτσι ώστε να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να μην αντιμετωπίζουμε πλέον ανάλογα προβλήματα.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που κυριαρχούν στην εκπαιδευτική επικαιρότητα, όπως η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, ο κατάλογος διορισμών και οι εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τα ίδια θέματα απασχόλησαν και τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας με τους καθηγητές του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ´ στη Λάρνακα. Ο Κώστας Καδής εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί διέκρινε ότι σε αρκετά θέματα οι απόψεις των μάχιμων εκπαιδευτικών είναι ευθυγραμμισμένες με τις στοχεύσεις και την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, επιδιώκοντας την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τέλεσε τα εγκαίνια των νέων κτηρίων του Junior School στην Αμερικανική Ακαδημία της Λάρνακας, αφού πρώτα έτυχε της θερμής υποδοχής, τόσο από τους μαθητές του σχολείου όσο και από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Ο κ. Καδής χαιρέτισε, στη διάρκεια της ομιλίας του, το υψηλού επιπέδου έργο που επιτελείται στην Αμερικανική Ακαδημία και υπογράμμισε το ζωηρό και έντονο ενδιαφέρον του Υπουργείου τόσο για τα δημόσια όσο και για τα ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν στην Κύπρο.

Στο αμέσως προσεχώς διάστημα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού έχει προγραμματίσει επισκέψεις σε σχολεία της Αμμοχώστου και Πάφου.