26/5/14

Ταξιδιωτική Οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ταϋλάνδη

Ταξιδιωτική Οδηγία
του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ταϋλάνδη


Οι πολίτες της Δημοκρατίας που βρίσκονται μόνιμα ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ταϋλάνδη, συμβουλεύονται όπως αποφύγουν να ταξιδέψουν στη χώρα, αν δεν είναι ιδιαιτέρως απαραίτητο.

Μετά τα γεγονότα της 22ας Μαΐου 2014 στην Ταϋλάνδη και την ανακήρυξη στρατιωτικού νόμου στη χώρα, ο στρατός προχώρησε στην επιβολή κατ´ οίκον περιορισμού μεταξύ 22.00 και 5.00 (δεν αφορά στα άτομα που διακινούνται από ή προς τα αεροδρόμια), και στην απαγόρευση των πολιτικών συγκεντρώσεων (ο στρατός έχει προβεί σε συλλήψεις ατόμων που έχουν παραβιάσει την διαταγή για απαγόρευση των συγκεντρώσεων).

Παρατηρείται έντονη στρατιωτική δραστηριότητα στην πρωτεύουσα Μπανγκόγκ και στις γύρω περιφέρειες, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές.

Λόγω της ασταθούς κατάστασης στη χώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται ή θα επισκεφθούν την Ταϋλάνδη να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αποφεύγοντας περιοχές όπου πιθανόν να πραγματοποιούνται μαζικές συγκεντρώσεις, να παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (διεθνή και τοπικά) έτσι ώστε να τηρούνται ενήμεροι συνεχώς για τις εξελίξεις, και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.

Σε περίπτωση έκτακτης ή/και προξενικής ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Λειτουργό Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +35 7 99660129, ή το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στο +35 7 22801000, ή με την Υπάτη Αρμοστεία της Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί, Ινδία ( D 64, Malcha Marg , Chanakyapuri , New Delhi – 110021, ΙΝ D ΙΑ, Tel . (+91 11) 26111156/57, Email: delhihc@mfa.gov.cy).
------------------------------------------------