2/5/14

Ο Υπουργός Άμυνας προέδρευσε στην Τακτική Συνεδρία της Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων της Δημοκρατίας στο ΚΣΕΔ.







Ο Υπουργός Άμυνας κος Χριστόφορος Φωκαϊδης προέδρευσε στην Τακτική Συνεδρία της Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων της Δημοκρατίας στο ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ) στην Λάρνακα. 


Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν, οι Υπουργοί  Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και Έργων,  Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, ο Αρχηγός Αστυνομίας και άλλοι επιτελείς.

Ο Υπουργός Άμυνας μετά το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Έχει μόλις ολοκληρωθεί η σύσκεψη της Υπουργικής ομάδας χειρισμού κρίσεων στην οποία έχουν ανασκοπηθεί διάφορα ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών αλλά και την επαύξηση των δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για επιτήρηση και έλεγχο της ΑΟΖ καθώς και την πραγματοποίηση αποστολών έρευνας και διάσωσης. Έχει γίνει επίσης μελέτη των δυνατοτήτων απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για ενίσχυση της Δημοκρατίας με μέσα, για επιτήρηση και έλεγχο της ΑΟΖ. Στόχος παραμένει η ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προαγωγή της σταθερότητας, της ασφάλειας και της περιφερειακής συνεργασίας».

Ακολούθως ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο πόρισμα για την έκρηξη της χειροβομβίδας στη Ασγάτα και δήλωσε ότι «Αναμένω σήμερα πριν το μεσημέρι να μου παραδοθεί από το ΓΕΕΦ το πόρισμα που αφορά το τραγικό ατύχημα στην Ασγάτα. Όπως δήλωσα από την πρώτη στιγμή το πόρισμα θα διαβιβαστεί αυθημερόν με επιστολή μου προς τον Γενικό Εισαγγελέα, αφ' ενός για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και αφ' ετέρου για να διερευνηθεί κατά πόσον προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες ή και αν προκύπτει ή ενδείκνυται η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης του θέματος».
 02/05/14