15/5/14

Επίσκεψη στη Βουλή των Αντιπροσώπων ομάδας κοινοβουλευτικών συνεργατών μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ


Ομάδα κοινοβουλευτικών συνεργατών μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που πραγματοποιούν ενημερωτική επίσκεψη στην Κύπρο, έγιναν σήμερα δεκτοί σε χωριστές συναντήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

και Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοούμενων-Παθόντων, κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, καθώς και από το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κ. Πρόδρομο Προδρόμου.

Η ομάδα ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και ιδιαίτερα την παρούσα φάση των απευθείας συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος. Συζητήθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο ρόλος και οι αρμοδιότητες εκάστης των εν λόγω Επιτροπών, καθώς και θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας, στην προσπάθεια σταθεροποίησης και ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, καθώς και σε ζητήματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Οι βουλευτές απάντησαν, τέλος, σε ερωτήσεις για επιμέρους πτυχές των υπό συζήτηση θεμάτων.