19/5/14

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη Απάντηση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Απάντηση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την ψεσινή ομιλία του στη Λεμεσό, μάλλον θεωρούσε ότι μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση για τις προεδρικές εκλογές του 2013 και όχι για τις ευρωεκλογές του 2014.
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει να δεσμεύεται για κλείσιμο των κοινωνικών παντοπωλείων και μείωση της ανεργίας.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι στα πλαίσια του νέου οικονομικού θαύματος που βιώνει η Κύπρος, όπως ο ίδιος δηλώνει, επί των ημερών της διακυβέρνησης του τα κοινωνικά παντοπωλεία έχουν πολλαπλασιαστεί, η ανεργία καλπάζει και η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο και εξακολουθούν να κλείνουν, συνεχίζουν να κουρεύονται οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και τα επιδόματα και κοινωνικές παροχές των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «σωτήριας» πολιτικής της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ, που έχουν προκύψει ως απότοκο των καταστροφικών αποφάσεων του Μαρτίου 2013, αλλά και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας που συνειδητά και ανεξαρτήτως μνημονίου οι κυβερνώντες επιβάλλουν στον κυπριακό λαό.
Όσο για το ποιοι ευθύνονται για το άνοιγμα των κοινωνικών παντοπωλείων, αυτοί δεν ήσαν άλλοι από τους τραπεζίτες και τον κ. Αθανάσιο Ορφανίδη, στους οποίους ο ΔΗΣΥ έκανε και συνεχίζει να κάνει πολιτικές πλάτες, παρά τα 19 δις ευρώ ζημιές που αποδεδειγμένα πλέον, αυτοί προκάλεσαν με τις πράξεις και παραλήψεις τους.

19/5/2014