28/5/14

Τον συντονιστικό ρόλο για τη δημιουργία εθνικής πολιτικής για την πρόληψη των αυτοκτονιών προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας


Η μεθοδολογία που ακολουθείται σε χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και άλλου σε σχέση με την πρόληψη των αυτοκτονιών, όπως και οι εμπειρίες που αποκομίζονται από τη συνεχή εφαρμογή της μεθοδολογίας, ήταν το θέμα σημερινής παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας από την ψυχολόγο δρα Kelly Posner, ιδρυτή και κύρια ερευνήτρια του Κέντρου για την εκτίμηση κινδύνου για τις αυτοκτονίες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στις ΗΠΑ.


Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, η δρ Posner παρουσίασε αριθμό προτύπων που ακολουθούνται σε σχέση με το θέμα και συζητήθηκαν βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στις διάφορες χώρες και οργανισμούς. Σε συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας δρ Φίλιππος Πατσαλής, εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άμυνας και Παιδείας και Πολιτισμού, όπως και λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας.

Το θέμα των αυτοκτονιών και η αυξητική τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ανησυχεί ιδιαιτέρως το Υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεση του Υπουργείου είναι να αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο για τη δημιουργία εθνικής πολιτικής πρόληψης των αυτοκτονιών, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς.

_________________