29/5/14

Κύπριοι βουλευτές μετέχουν στις εργασίες της 44ης Περιφερειακής Διάσκεψης του CPA

Συνεχίζονται σήμερα στο Cardiff της Ουαλίας οι εργασίες της 44ης Περιφερειακής Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές, δρ Πάμπος Παπαγεωργίου, κ. Γεώργιος Τάσου και κ. Σοφοκλής Φυττής.


Σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο εργαστηρίου, με θέμα τη συμμετοχή των νέων στη δημοκρατική διαδικασία, ο κ. Τάσου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι νέοι αντιμετωπίζουν σήμερα προκλήσεις, που πηγάζουν από τις ταχύτατες αλλαγές στα κοινωνικο-πολιτικά δρώμενα. Στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ των νέων και της υπόλοιπης κοινωνίας, είπε ο κ. Τάσου, αναπόφευκτα διακρίνουμε ότι οι τρόποι λειτουργίας των συστημάτων μας διέπονται από συνεχή αλληλοεπίδραση κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών παραγόντων, ενώ τίθενται ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα των κοινοβουλίων να διαφυλάξουν και να προωθήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες για τη δημοκρατία. Ο κ. Τάσου εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα κράτη πρέπει να υπερβούν τα στενά εθνικά πλαίσια και δεδομένα αντικρίζοντας πιο σφαιρικά το ζήτημα, ώστε οι πολιτικές που διαμορφώνονται να στοχεύουν σε μια πιο ολοκληρωμένη συμμετοχή των νέων στην αντιπροσωπευτική δημοκρατική διαδικασία. Ο Κύπριος βουλευτής τόνισε επίσης ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρέασαν αυξητικά την εκπροσώπηση της νεολαίας κατά τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό γίγνεσθαι, ιδιαίτερα στο πλαίσιο πολλών διεθνών οργανισμών, όπως ο Κοινοπολιτειακός Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος.

Σε δείπνο, που παρατίθεται απόψε, εξάλλου, στα πλαίσια της Διάσκεψης, ο δρ Παπαγεωργίου θα απευθύνει πρόσκληση προς τους συνέδρους, για συμμετοχή τους στο επόμενο Περιφερειακό Συνέδριο του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, το οποίο θα φιλοξενήσει στην Κύπρο η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Μάιο του 2015
.