25/5/14

Ευρωεκλογές 2014 – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης άσκησε σήμερα το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α΄, στη Λεμεσό.



Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσήλθε για να ψηφίσει για τις Ευρωεκλογές συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σήμερα είναι η μέρα της Ευρώπης, των Ευρωπαίων πολιτών. Των Ευρωπαίων πολιτών που καλούνται να αναδείξουν ένα Ευρωκοινοβούλιο με αυξημένες, πλέον, τις εξουσίες.

Αυτό που θα ήθελα είναι να καλέσω το σύνολο των Κυπρίων πολιτών να δώσουν δυναμικά το παρόν τους. Η αποχή αποδυναμώνει τη φωνή μας, αποδυναμώνει την έντονη επιθυμία μας να έχουμε μια Ευρώπη πιο αποτελεσματική, με ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, αλλά και αλληλεγγύης.

Ταυτόχρονα, βεβαίως, αυτό που ως Κύπριοι διεκδικούμε είναι την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υποβοήθηση επίλυσης του κυπριακού προβλήματος με βάση τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ας δώσουμε με την ψήφο μας ο κάθε πολίτης, ανεξάρτητα του τι θα ψηφίσει, ισχυρή την εντολή στους έξι Ευρωβουλευτές, αλλά και ισχυρή τη φωνή μας μέσα στην Ευρώπη.

Θέλω να προσθέσω πως από το αποτέλεσμα των εκλογών θα εξαρτηθεί και η εκλογή, βεβαίως, του Προέδρου της (Ευρωπαϊκής) Επιτροπής και η εκλογή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θεσμοί σημαντικοί που θα διαδραματίσουν εξίσου σημαντικό ρόλο και για αυτό που επιδιώκουμε: τη συνέχιση ή την αύξηση της έντονης παρουσίας και εμπλοκής της ΕΕ στα δρώμενα ή στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το κυπριακό πρόβλημα. Συνεπώς, καλώ τους πολίτες να κάνουν επιλογές που θα βοηθήσουν την πατρίδα μας».  

-----------------------