25/5/14

Ευρωεκλογές 2014 – Ο Πρόεδρος της Βουλής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο Β, στο Δημοτικό Σχολείο ‘Ελένειο’, στη Λευκωσία, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. 



Στη συνέχεια ο κ. Ομήρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Σήμερα ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα.  Οι Κύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να αναδείξουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Οι Κύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν την ευκαιρία σήμερα να στείλουν ισχυρά μηνύματα για την κάθαρση, την εξυγίανση στον δημόσιο βίο της χώρας μας, την τιμωρία των ενόχων της κυπριακής οικονομικής τραγωδίας και βεβαίως, για την κοινωνική και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.  Ταυτόχρονα, έχουν την ευκαιρία να δώσουν μήνυμα για αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρώπης προς πολιτικές ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που είναι οι θεμελιώδεις αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα για μια διεκδικητική στρατηγική στο μεγάλο εθνικό μας θέμα, για τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και βέβαια, για μια λύση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μια λύση που να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Θέλω με την ευκαιρία αυτής της δήλωσης να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια προς όλους τους δημόσιους λειτουργούς που επιτελούν σήμερα ένα σημαντικό έργο στήριξης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας – προς όσους στελεχώνουν τα εκλογικά κέντρα, προς τα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης και γενικά σε όσους στηρίζουν την ομαλή διεξαγωγή της σημερινής ψηφοφορίας».
_______________