5/4/14

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κα Ζέτας Αιμιλιανίδου στην Πορεία «Περπατώ – Διεκδικώ με τους τυφλούς»



Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κα Ζέτας Αιμιλιανίδου
 στην Πορεία «Περπατώ – Διεκδικώ με τους τυφλούς»


Με χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να κηρύξω την έναρξη της φετινής πορείας «Περπατώ – Διεκδικώ με τους τυφλούς». Σας μεταφέρω ταυτόχρονα τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία στην ανθρωπιστική αυτή εκδήλωση. Λόγω άλλων υποχρεώσεων, δυστυχώς δεν μπόρεσε να βρίσκεται εδώ μαζί μας, όπως ο ίδιος θα ήθελε.

Η σημερινή πορεία «Περπατώ– Διεκδικώ με τους τυφλούς» έχει ως στόχο να διανύσουμε όλοι μαζί μια σύντομη διαδρομή και να δώσουμε το μήνυμα ότι ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και ως κοινωνία γενικότερα, είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας με οπτική αναπηρία, μέσα από τη συλλογή χρημάτων για κάλυψη ορισμένων αναγκών τους. Ταυτόχρονα, όμως, κυρίως στοχεύουμε στη συνειδητοποίηση του χρέους όλων μας για πολύπλευρη συμπαράσταση της Πολιτείας και της κοινωνίας γενικότερα στην ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, την εκπαίδευσή τους, την επαγγελματική τους αποκατάσταση και γενικά την ευημερία τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η καθιερωμένη πορεία «Περπατώ - Διεκδικώ με τους τυφλούς» είναι μια πρωτοποριακή ανθρωπιστική και φιλάνθρωπη εκδήλωση η οποία αγκαλιάζεται από την Κυβέρνηση και από τον λαό μας με ιδιαίτερη αγάπη και ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώνεται με την αθρόα συμμετοχή των πολιτών στην πορεία η οποία συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία των στόχων αυτής της εκδήλωσης.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα, που είναι γνωστό ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει στις μέρες μας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στα πλαίσια της πολιτικής του για κοινωνική προστασία και κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες, εξακολουθεί να παρέχει μια σειρά από κοινωνικές παροχές και κοινωνικές υπηρεσίες στα τυφλά άτομα.

Η καθιέρωση της πορείας, η οποία έχει γίνει θεσμός, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του λαού μας σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Τα ανθρωπιστικά και αλτρουιστικά αισθήματα των πεζοπόρων που συμμετέχουν στην πορεία καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας του λαού μας, για το οποίο δικαιούμαστε πραγματικά να νιώθουμε περήφανοι.

Κηρύσσοντας την έναρξη της πορείας «Περπατώ με τους Τυφλούς», εκφράζω θερμά συγχαρητήρια στην Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ευημερίας Τυφλών και τη Σχολή Τυφλώ, για την ευγενική αυτή πρωτοβουλία τους. Συγχαίρω επίσης όλους τους πεζοπόρους για τη συμμετοχή τους στην πορεία και εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους της όλης εκδήλωσης.

________________