9/4/14

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στο περιθώριο της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου



Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στο περιθώριο
 της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου


Το Υπουργείο Υγείας προχωρεί στη μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση των δομών του, είπε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πατσαλής ανέφερε ότι «πέραν της εφαρμογής του ΓεΣΥ, το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει και στη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας».

Πρόσθεσε επίσης: «Το Υπουργείο Υγείας προχωρεί στη μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση των δομών έτσι ώστε να γίνουμε πιο λειτουργικοί και πιο αποτελεσματικοί.

Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο έχουμε εγκρίνει τη δημιουργία μιας Διεύθυνσης Ελέγχου και κάτω από αυτή τη Διεύθυνση θα έχουμε την ανάπτυξη μιας Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου και πολύ σύντομα θα βάλουμε κάτω απ' αυτή την ομάδα και άλλες ομάδες ελέγχου. Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε ότι ο οικονομικός, διοικητικός, λογιστικός και λειτουργικός έλεγχος είναι πάρα πολύ σημαντικός ούτως ώστε να γίνουμε πιο σωστοί και πιο αποτελεσματικοί.

Η Διεύθυνση αυτή θα αξιολογεί την οικονομικότητα, αποδοτικότητα, τη δραστηριότητα, τις διαδικασίες διαφόρων προγραμμάτων, θα αξιολογεί την επάρκεια πολλών διαχειριστικών θεμάτων, θα διεξάγει μελέτες και ελέγχους που επηρεάζουν την ακεραιότητα και τα συμφέροντα, την απώλεια εσόδων και τη λειτουργική αποδοτικότητα του Υπουργείου. Επίσης, θα ετοιμάζει μελέτες και βασικά θα έχει ως κύρια έγνοια τον οικονομικό, διοικητικό, λογιστικό και λειτουργικό έλεγχο του Υπουργείου.

Έχουμε, επίσης, σήμερα εγκρίνει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας για εφαρμογή του ΓεΣΥ και της μεταρρύθμισης. Η συντονιστική αυτή ομάδα έχει ως σκοπό να συντονίσει τις προσπάθειες όλων των επιμέρους ομάδων εντός του Υπουργείου Υγείας ούτως ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο γρήγοροι.
Επιπρόσθετα από σήμερα θα γίνουν και άλλες αλλαγές στο Υπουργείο Υγείας που αφορούν διάφορες καίριες Διευθύνσεις του Υπουργείου».

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι «η Υπηρεσία Ελέγχου πέρα από Διευθυντή, ο οποίος θα προέρχεται από τον ελεγκτικό τομέα με μεγάλη πείρα, θα συμπεριλαμβάνει λειτουργούς, επαγγελματίες υγείας, λογιστές και διοικητικούς λειτουργούς».

_________________