3/4/14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για προσφορά δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης σε άνεργους νέους




Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Intercollege Λευκωσίας και των Εταιριών Μicrosoft Κύπρου, Examsoft και Digipro Computer Consultants Ltd με θέμα συζήτησης την προσφορά τους για δωρεάν προγράμματα κατάρτισης σε άνεργους νέους.


Μετά τη συνάντηση η κα Αιμιλιανίδου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σήμερα θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την προσφορά που είχαμε από τέσσερις Οργανισμούς - από την Μicrosoft Κύπρου, την Examsoft, την Digipro Computer Consultants Ltd, και το Intercollege Λευκωσίας – η οποία απευθύνεται σε άνεργους νέους συμπολίτες μας, για την παρακολούθηση δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης σε προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και σε προγράμματα πράσινης οικονομίας».

Και τα δύο θέματα, τόνισε η κα Υπουργός, είναι θέματα όπου υπάρχουν προοπτικές για εργοδότηση. Ευγενώς, συνέχισε η κα Αιμιλιανίδου, οι τέσσερις Οργανισμοί σε συνεργασία με το Υπουργείο έχουν προσφέρει τα δωρεάν μαθήματα σε ανέργους μας για επιμόρφωση και κατάρτιση.

Η Υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι πράγματι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τους νέους μας για συμμετοχή σε αυτά τα προγράμματα και ευχαρίστησε τους τέσσερις Οργανισμούς, ευχόμενη όπως το παράδειγμα ακολουθήσουν και άλλοι.