10/4/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε
τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Μετά τη συνάντηση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ με τη συμμετοχή και των υποψηφίων Ευρωβουλευτών είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είχαμε μια ενδελεχή συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση και τις εξελίξεις στο εθνικό ζήτημα.
Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος, ωστόσο, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και τις ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί και την ενημέρωση που έχει γίνει εμπεδώνεται η εντύπωση ότι μπορεί να μην είμαστε σε θέση να πούμε πότε θα έχουμε πραγματικά τις εξελίξεις που περιμένουμε, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο.

Έχουμε μια στέρεα βάση η οποία επιτρέπει να διαπραγματευτεί η ελληνική πλευρά χωρίς φοβίες, παρά τα όσα είναι κατανοητό να ακούγονται ως αντιρρήσεις, και μπορούμε να υπολογίζουμε στη σαφή περιγραφή και διευκρίνιση του πλαισίου της λύσης, που ήταν το ζητούμενο.

Μπορούμε να υπολογίζουμε στο ότι για πρώτη φορά τόσο καθαρά υπάρχει ευρωπαϊκή διάσταση και στο περιεχόμενο και στη διαδικασία, και μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε να επιμένουμε με τις συνεργασίες, με τη διπλωματική εργασία, ούτως ώστε να υπάρξουν ουσιώδη μέτρα εμπιστοσύνης τα οποία και θα έδιναν μια ώθηση στη διαδικασία».

________________