16/4/14

Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης: Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει των εορτασμών του Πάσχα



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης επισκέφθηκε, σήμερα, υπεραγορά της επαρχίας Λευκωσίας καθώς και την Υπαίθρια Αγορά «ΟΧΙ» ενόψει των εορτασμών του Πάσχα. Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, ο κ. Υπουργός προέβη σε δηλώσεις ως ακολούθως:


«Όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα εντείνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας έχουν εκτελέσει γύρω στους 320 ελέγχους και φαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να αφορά την υγεία των τροφίμων. Για την Κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η υγεία των πολιτών και των τροφίμων, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τους εντατικούς ελέγχους στην αγορά τόσο όσον αφορά στα σφάγια όσο και τα τυροκομικά προϊόντα».
Ο κ. Κουγιάλης επεσήμανε ότι οι τιμές όσον αφορά το κρέας είναι ελαφρώς μειωμένες από πέρσι και όσον αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι αρκετά μειωμένες. Απηύθυνε έκκληση προς τους καταναλωτές όπως στηρίξουν τα κυπριακά προϊόντα, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας, γιατί το έχουν μεγάλη ανάγκη οι παραγωγοί μας, αλλά και η οικονομία ευρύτερα και στη συνέχεια έστειλε τις ευχές του για τις άγιες μέρες του Πάσχα προς τους πολίτες.
Τέλος, ο κ. Κουγιάλης υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να στηρίξουμε την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις προσπάθειες που καταβάλλει για την οικονομική ανόρθωση του τόπου, αλλά και για την εθνική δικαίωση.
------------------------