13/4/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Abu Dhabi και στο Dubai



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει
επίσημη επίσκεψη στο Abu Dhabi και στο Dubai


Στο Abu Dhabi και στο Dubai θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, από τις 14 μέχρι και τις 17 Απριλίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Αντρη Αναστασιάδη και μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Αλέξανδρος Ζήνων και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το βράδυ της 14ης Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε δείπνο με επιχειρηματίες από το Abu Dhabi.

Το πρωί της 15ης Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Αραβικού Νομισματικού Ταμείου κ. Abdulrahman Al Hamidy και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της κρατικής επενδυτικής εταιρείας Mubadala κ. Khaldoon Khalifa Al Mubarak.

Ακολούθω, θα μεταβεί στο Παλάτι Mushrif (Προεδρικό Μέγαρο), όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρίγκιπα του Abu Dhabi Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρίγκιπας Al Nayan, επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών, θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες των οποίων θα ακολουθήσει η υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Διευθυντή της Επενδυτικής Αρχής του Abu Dhabi (AIDA), Sheikh Hamed bin Zayed Al Nahyan και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της διεθνούς εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας IRENA, κ. Adnan Amin.

Στις 16 Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα μεταβούν στο Dubai, όπου θα επισκεφθεί το Μεγάλο Τέμενος στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ιδρυτή του Έθνους Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνουν τα Εμπορικά Επιμελητήρια Κύπρου και Dubai. Για να συμμετάσχουν στο Φόρουμ μεταβαίνουν στο Dubai μεγάλος αριθμός Κυπρίων επιχειρηματιών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο των Αεροδρομίων του Dubai και Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή των Αερογραμμών Emirate, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας ανάπτυξης γης Εmaar, κ. Abdullah Lahaj και με τον Διευθυντή της εταιρείας κ. Ahmad Al Matrooshi.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα αναχωρήσουν από το Dubai για την Κύπρο το πρωί της 17ης Απριλίου.