12/3/14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ EUROSTEVIA ΚΥΠΡΟΥ






Εξακόσιες χιλιάδες φυτά Στέβιας (ποικιλία SRB128) θα φυτευτούν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου την άνοιξη του 2014 , σε έκταση 70 με 90 δεκαρίων περίπου, μέσω Συμβολαιακής Γεωργίας, ανακοινώνει ηεταιρία Ευrostevia Cyprus.


Η εταιρία κατέχει αποκλειστικές συμφωνίες με την εταιρία Eurostevia για εισαγωγή,  καλλιέργεια και προώθηση των παγκοσμίου φήμης ποικιλιών του φυτού Stevia Rebaudiana της Sunfruits Ltd από την Ινδία.
Ο  κ. Shivraj Bhosle, ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Sunfruits Ltd πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο την περασμένη βδομάδα μαζί με τον Διευθυντή της Εurostevia Ελλάδας κ. Νίκο Παπά, όπου είχαν συνομιλίες με τους αντιπροσώπους της Εurostevia Cyprus σχετικά με τα σχέδια καλλιεργειών του φυτού στη χώρα μας. Σε συνάντηση που είχαν με Ανώτερους Λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στα πλαίσια της επίσκεψης, ο κ. Bhosle και οι Διευθυντές της Ευrostevia Κύπρουπαρουσίασαν τα συγκεκριμένα σχέδια και ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους η καλλιέργεια της Στέβια προσφέρεται ως μια ιδανική εναλλακτική καλλιέργεια με πολύτιμη εξαγωγική αξία για την Κύπρο, με εξαιρετικές προοπτικές επιτυχίας και πολύ καλό εισόδημα για τους γεωργούς.
Συγκεκριμένα, η εταιρία Eurostevia προσφέρει πενταετή συμβόλαια σε ενδιαφερόμενους γεωργούς ή και επενδυτές, τα οποία προνοούν αγορά φυτών Στέβιας της συγκεκριμένης ποικιλίας SRB128 για καλλιέργεια στην Κύπρο και στη συνέχεια πώληση του συνόλου της παραγωγής σε ξηρό φύλλο πίσω στην Ευrostevia σε μίνιμουμ συμφωνημένη τιμή. Παρέχεται επίσης τεχνογνωσία, καθοδήγηση και άλλα ωφέλη.
Στη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Γεωργίας παρουσιάστηκαν το όραμα και η αποστολή της Sunfruits Ltd και η συνεργασία της με τη Eurostevia Ελλάδας και Κύπρου, οι επερχόμενες φυτείες Στέβιας στην Κύπρο, οι ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας  στη χώρα μας, οι πιθανές μελλοντικές επενδύσεις, καθώς και οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν από τις επαγγελματικές καλλιέργειες στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κ. Bhosle επιβαιβέωσε την καταλληλότητα και ευδοκιμία των ποικιλιών Στέβια της SunFruits για καλλιέργεια στην Κύπρο και επίσης προέβη σε ενημέρωση για τις καινοτoμίες της Ινδικής εταιρίας σε νέες ποικιλίες Stevia Rebaudiana.
Ποσότητα  600.000 φυτών Στέβιας θα φυτευτούν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου την άνοιξη του 2014  από τη Eurostevia Cyprus καθώς και από γεωργούς. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα συκγεκριμένα σχέδια συμβολαιακής γεωργίας μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρία για πληροφορίες και συναντήσεις στα τηλέφωνα 99548859 / 99418048 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση cyprus@eurostevia.eu. (www.eurostevia.eu, www.sunfruit.biz).
Η Στέβια xρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου ως φυσικό γλυκαντικό υποκατάστατο της ζάχαρης. Στην ΕΕ είναι πιθανόν η Στέβια να αποσπάσει πάνω από το 30% του μεριδίου αγοράς από τη ζάχαρη, διότι το ευρωπαϊκό καταναλωτικό κοινό είναι ενήμερο και έτοιμο να χρησιμοποιήτσει τη Στέβια.  Με δεδομένη την κατανάλωση 31 εκατομυρίων τόνων ζάχαρης στην ΕΕ, για την αντικατάσταση του 30% ( δηλαδή των 9 εκατομμυρίων  τόνων ζάχαρης) θα χρειαστεί  να καλλιεργηθούν περίπου 1 εκ. στρέμματα εντός της ΕΕ.

EUROSTEVIA CYPRUS



        




-
- 
-