20/3/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τις περικοπές στον προϋπολογισμό του ΡΙΚ





Επιβαλλόμενες είναι οι περικοπές στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος διαχώρισε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ από τη διευθυντική ομάδα.



Σε δηλώσεις του που έγιναν στο περιθώριο σεμιναρίου με τίτλο «Μπορεί η Κύπρος να καταστεί το δεύτερο σπίτι για Κινέζους επενδυτές», όπου απηύθυνε χαιρετισμό, και ερωτηθείς σχετικά με το θέμα χθεσινών δηλώσεών του για τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ, ο κ. Χάσικος είπε: «Θέλω να διαχωρίσω το Διοικητικό Συμβούλιο, που πολύ πρόσφατα διορίσθηκε ουσιαστικά – και πόσα να φτάσει να κάνει ένα νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο – από τη διευθυντική ομάδα του ΡΙΚ. Έτερον εκάτερον».

Σε σχέση με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να περικόψει €300.000 από τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2014, ο κ. Χάσικος επανέλαβε ότι το ΡΙΚ έχει σοβαρότατα προβλήματα και υπενθύμισε την «πολύ μεγάλη τρύπα του ΡΙΚ, που είναι το Ταμείο Συντάξεων που έχει έλλειμμα €93 εκ.».

«Άρα, λοιπόν, οι περικοπές είναι επιβαλλόμενες, είναι χωρίς υπερβολή εκ των ων ουκ άνευ, και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι ώστε να φέρουμε το ΡΙΚ σε ένα σημείο, να το νοικοκυρέψουμε, για να μπορεί να σταθεί και να εξυπηρετεί την αποστολή για την οποία ετάχθη ως δημόσια ραδιοτηλεόραση», κατέληξε.

---------------------