20/3/14

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης εργασίας στο ΓΕΕΦ






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Τάσος Μητσόπουλος προήδρευσε σήμερα το πρωί σύσκεψης εργασίας, στο γραφείο του, στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), με στόχο την ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο θεμάτων που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια.



Τον Υπουργό στο ΓΕΕΦ υποδέχθηκε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης και το επιτελείο του, ενώ στρατιωτικό άγημα, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Στρατιωτικής Μουσικής της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ), του απέδωσε τιμές.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός είπε:

«Ήταν η πρώτη επίσκεψη μου στο ΓΕΕΦ όπου έτυχα μιας σφαιρικής και εμπεριστατωμένης- οφείλω να πω- ενημέρωσης. Θα ακολουθούσουν κι άλλες. Η δημοσιονομική συγκυρία μπορεί να έχει κλονίσει τις αντοχές και τις δυνάμεις της πατρίδας μας, όμως η ψυχή και το φρόνημα του μόνιμου και στρατεύσιμου προσωπικού της Εθνικής Φρουράς είναι σε πάρα πολύ ψηλά επίπεδα.

Πάνω σε αυτά τα δεδομένα, και υλοποιώντας την αναγκαία αναδιοργάνωση και θεσμικό εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, θα προχωρήσουμε για να αυξήσουμε τις δυνατότητες του αμυντικού μας συστήματος, συνεκτιμώντας και τα νέα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται στην περιοχή μας, προκειμένου η Κύπρος να παραμείνει παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ισχύει η δέσμευση του πρώην Υπουργού Άμυνας για μείωση της στρατιωτικής θητείας, ο Υπουργός απάντησε: «Γνωρίζετε πως το θέμα της στρατιωτικής θητείας αποτελεί προεκλογική θέση του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη. Συνεπώς, δεν υπάρχει σε αυτό οποιαδήποτε διαφοροποίηση. Θα πρέπει με πολύ μεγάλη περίσκεψη και σύνεση, συνεκτιμώντας δυνάμεις και δυνατότητες να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της συγκεκριμένης πρότασης».

Τον Υπουργό στο ΓΕΕΦ συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Χρίστος Μαληκκίδης και ο Διευθυντής του Επιτελείου του κ. Δημητρίου Δημητράκης.