20/3/14

Δήλωση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας κ. Γ. Λ. Ομήρου σχετικά με είδηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ



Δήλωση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας κ. Γ. Λ. Ομήρου
σχετικά με είδηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ


Στο ψεσινό κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, επιχειρήθηκε μια πολιτικά απαράδεκτη προσπάθεια παραπληροφόρησης κατά παραβίαση κάθε στοιχειώδους αρχής δημοσιογραφικής δεοντολογίας.  Με τον πομπώδη τίτλο ότι η πρώτη κυβερνητική απόφαση αποκρατικοποίησης ελήφθη με την υπογραφή του Γιαννάκη Ομήρου, σε μια ευτελή προσπάθεια να εμφανιστώ ως ανακόλουθος με τη θέση του κόμματος μου εναντίον των Ιδιωτικοποιήσεων των Ημικρατικών Οργανισμών.

Επιδεικνύοντας ασύγγνωστη άγνοια των συνταγματικών διατάξεων που ορίζουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνεπώς ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παραγνωρίζοντας ακόμα τη θεσμική – συνταγματική τάξη που επιβάλλει στον Πρόεδρο της Βουλής να αντικαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην απουσία του και όχι να ακυρώνει ή να ανατρέπει τις πολιτικές του.

Αυτή η συμπεριφορά του ΡΙΚ, που αποτυπώνει εικόνα αγοραίου εντυπωσιασμού, είναι ανεπίτρεπτη και για ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης το οποίο επαγγέλλεται την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τη συμπεριφορά αυτή.

_________________